Algunas fotos recibidas...
Vendedor de calabazas...
Separadores de monedas...
Carmen Angel nos envia fotos de un mercado de frutas de Venezuela:
Com Participar
També valen les fotos antigues, que un dia, remenant el calaix dels records vas trobar i que són força curioses i entranyables...
Si ja t'has decidit, quan enviis la/les fotos, tingues en compte el següent:
- Si ets dels que encara fas fotos tradicionals, envia-les per correu postal, fins a un màxim de 4 fotos, que estiguin impreses en paper fotogràfic (no importa el tamany), i un cartró negre de 30 x 40 cm, el més rígid possible (si és cartó ploma, millor) – si envies diverses fotos, nosaltres les muntem al cartró-.
En un full a part, indica el teu nom i cognoms, data i lloc de naixement, telf. de contacte, email; pots enviar-nos un petit CV; quan i on has tret la foto, i tota aquella informació que tinguis (data de la foto, lloc, etc.)... també, fes-ne una breu explicació: per qué vas treure la foto, si et va produir alguna sensació especial, si t'ha passat alguna cosa curiosa, el què vulguis!!: això enriquirà moltissim l'exposició i li donarà particularitat a cada foto.
- Si ens envies fotos que has trobat remenant l’album familiar, envia-les per correu postal, fins a un màxim de 4 fotos, que estiguin impreses en paper fotogràfic, i un cartró negre de 30 x 40 cm, el més rígid possible (si és cartó ploma, millor) - si envies diverses fotos, nosaltres les muntem al cartró-.
En un full a part, indica el teu nom i congnoms, data i lloc de naixement, telf. de contacte, email, i si vols fes-nos una explicació del que saps sobre la foto: qui la va fer, ón i quan; si tens algún relat que acompanyi la foto: una història curiosa, divertida o entranyable de quan es va fer la foto, o del mercat fotografiat.
- Si ets dels que ja s'ha sumat a l'era digital, ens pots fer arribar igualment fins a un màxim de 4 fotos digitals, en un CD (enviant-les per correu tradicional) o bé, fer-les arribar per email.
Aquestes formaran part de l'exposició digital (com no podem assegurar que es podran imprimir totes les fotos rebudes en aquest format, es farà un muntatge digital per poder-les passar ininterrompudament a diverses pantalles).
Aquesta opció és pels que estàn lluny de la nostra ciutat... o bé per aquells que els fa mandra imprimir-les!!!
Igualment al CD o l' email indiqueu les mateixes dades: nom i cognoms, lloc i data de naixement, telf. de contacte, email, un petit CV, quan i on has tret la foto... l'explicació o relat...
Aquest projecte no es tracta ni d'un concurs, ni un premi, ni un certàmen. S'exposaràn les fotos que es rebin: tant de fotògrafs professionals, com d'amateurs, principiants, i les fotos de qualsevol persona que vulgui participar... sense altra limitació que les ganes d'enviar-nos fotos d'un Mercat.
Podeu enviar les vostres fotos des d'avui i fins al 16 d' OCTUBRE de 2008... així que encara teniu temps de donar volts pel món i treure moltes i molt bones fotografies.
Als que esteu temporalment o sou residents a Amèrica, Asia, Africa i Oceania, també esteu convidats a mostrar-nos la diversitat dels vostres mercats.
El lloc i la data de l'exposició “Mercats: tots iguals, tots diferents” serà en el C.C. Fort Pienc de Barcelona del 10 al 30 de setembre d’enguany. La innauguració serà notificada oportunament a tots els participants per correu o via email.
Penseu en el nom del projecte ... a veure si entre tots aconseguim mostrar la increïble varietat de productes, mercaderies, estils, persones, cultures i tradicions que s'aglutinen al voltant dels mercats!!! *
El que vulgui més informació pot visitar:
http://proyectomercados
http://miradesalmeumercat.wordpress.com
Per fer-nos arribar les fotografies digitalment escriure a:
Si les envies per correu tradicional:
Apartat de Correus 37.145, 08080 Barcelona.
* Participar en aquesta exposició suposa acceptar les bases de la convocatòria.
Una vegada finalitzada l'exposició, les fotos passaran a formar part del patrimoni de La Casa Amarilla, que vetllarà per la seva cura i correcta difusió, tenint prevista la itinerància per aquells indrets i espais que així ho sol.licitn i que tinguin les condicions necessàries per garantir la seva correcta exhibició.
Per poder fer una amplia campanya de difusió, La Casa Amarilla es reserva el dret de difondre les imatges rebudes, indicant-ne, en tot moment, el nom de l’autor/a.
Aquest projecte té per finalitat última la màxima difusió de l'exposició fotogràfica i és sense ànim de lucre.
Per què participar?
La idea de "Mercats: Tots iguals, Tots diferents" l'he anat cuinant de mica en mica...
gairebé com si degustés els fruits que anava fotografiant... i els anés posant en aquesta olla a pressió que és el meu cap... fins que a la fi ha sortit aquest plat ben cuinat!!!
I tot plegat: l'alineació planetària, la casualitat, el bon vent, la barca nova... i sobretot... perquè l'any proper serà l'any dedicat al "diàleg intercultural"... ha fet que d'aquesta dèria fotogràfica acabi, sent un projecte de (tal i com li diuen aqui... i que encara no m'acostumo...) "comissariat" (o com es diu en el món de la museologia: "curaduria")...
[...mmm.... no tinc res en contra... però que consti que no sóc simpatitzant ni dels comissaris... ni dels cures... així que, a veure si li anem buscant un altra parauleta...]
En fi, quedeu convidats a participar d'aquest projecte expositiu participatiu de creació col.lectiva que no té altra premisa que enivar-nos fotos d' un mercat... NO D'UN SUPERMERCAT!! ... sino d'un d'aquests mercats tradicionals que encara queden... el del teu poble, o el de la teva ciutat, o la foto del mercat que vas fer quan vas estar de vacances l'any passat... ves a saber a quin indret del món!!!
Els mercats, desde temps inmemoriables, han estat els espais de trobada per excelència, espais d'intercanvi, espais de coneixement i reconeixement.
Els mercats van ser els llocs on els viatgers portaven nous relats, pensaments i idees noves que trobaben el lloc apropiat per ser escoltades; han oficiat d'autèntiques plataformes de coneixement, de difusió de conceptes, tradicions i cultures. Fins i tot avui dia, un dels grans atractius turístics és perdre's en els mercats de "països exòtics" (i fins i tot, dels no "tan exòtics"). En ells hi trobem una síntesi de tradicions i cultures.
En fi, els mercats han estat, són i seràn un espai vital en la vida dels éssers humans. Els trobem a tot arreu, en tots els racons del món, i són tan diversos com les gents que viuen d'ells o hi transiten. Són de llarg, un dels espais més importants per a la trobada, el diàleg i l'intercanvi cultural.