Per què participar?

La idea de "Mercats: Tots iguals, Tots diferents" l'he anat cuinant de mica en mica...
gairebé com si degustés els fruits que anava fotografiant... i els anés posant en aquesta olla a pressió que és el meu cap... fins que a la fi ha sortit aquest plat ben cuinat!!!

I tot plegat: l'alineació planetària, la casualitat, el bon vent, la barca nova... i sobretot... perquè l'any proper serà l'any dedicat al "diàleg intercultural"... ha fet que d'aquesta dèria fotogràfica acabi, sent un projecte de (tal i com li diuen aqui... i que encara no m'acostumo...) "comissariat" (o com es diu en el món de la museologia: "curaduria")...
[...mmm.... no tinc res en contra... però que consti que no sóc simpatitzant ni dels comissaris... ni dels cures... així que, a veure si li anem buscant un altra parauleta...]

En fi, quedeu convidats a participar d'aquest projecte expositiu participatiu de creació col.lectiva que no té altra premisa que enivar-nos fotos d' un mercat... NO D'UN SUPERMERCAT!! ... sino d'un d'aquests mercats tradicionals que encara queden... el del teu poble, o el de la teva ciutat, o la foto del mercat que vas fer quan vas estar de vacances l'any passat... ves a saber a quin indret del món!!!

Els mercats, desde temps inmemoriables, han estat els espais de trobada per excelència, espais d'intercanvi, espais de coneixement i reconeixement.

Els mercats van ser els llocs on els viatgers portaven nous relats, pensaments i idees noves que trobaben el lloc apropiat per ser escoltades; han oficiat d'autèntiques plataformes de coneixement, de difusió de conceptes, tradicions i cultures. Fins i tot avui dia, un dels grans atractius turístics és perdre's en els mercats de "països exòtics" (i fins i tot, dels no "tan exòtics"). En ells hi trobem una síntesi de tradicions i cultures.

En fi, els mercats han estat, són i seràn un espai vital en la vida dels éssers humans. Els trobem a tot arreu, en tots els racons del món, i són tan diversos com les gents que viuen d'ells o hi transiten. Són de llarg, un dels espais més importants per a la trobada, el diàleg i l'intercanvi cultural.

Si ja t'has decidit, quan enviis la foto, tingues en compte COM ENVIAR LES FOTOS...